Григор Димитров се прибра за кратко в България и използва свободното си време, за да разгледа Боянската църква. Той получи честта лично да отключи черквата, която е на 10 века. В неделя звездата ни в тениса става на 30 години, а през следващата седмица ще играе на турнира в Женева."Днес, колегите от Боянска църква, филиал на Националния исторически музей, имаха удоволствието да посрещнат и да покажат част от световното културното наследство на първата ни ракета Grigor Dimitrov . 

За колегата Мина Мегала беше изключителна чест да разкаже за непреходната история на средновековния паметник на културата, намиращ се в полите на Витоша", написаха в профила на НИМ във Facebook. По-късно Гришо тренира на кортовете в родния Хасково, а сред публиката бе е и приятелката му Лолита Османова. Двамата бяха заедно и на турнира от сериите Мастърс в Рим, където Димитров отпадна още в първия кръг. Това беше трета поредна загуба червени кортове за Григор.

Фенове на Гришо обаче виждат добро предзнаменование в отключването на черквата в Бояна: "Да отключиш храма има символно значение-значи, че отключваш късмета си и ще създадеш дом“. "Преди 30-ия си рожден ден се чувствам доста специално и особенно тук - в Хасково. Не исках никъде другаде да празнувам рождения си ден, освен в родния ми град. Не беше част от плана, но след Рим усетих, че може да направя това, а и ще имам време да тренирам”, сподели пред медиите Григор Димитров.