Преследвачът на фолкпевицата Емануела- Алекс Воук, когато тя съди за психически тормоз вече почти година в Районния съд в Разлог, е избягал в Нигерия. Съдебните заседания се отлагат едно след друго заради това, че подсъдимият не може да бъде открит и да му бъде връчена призовка да се яви пред съда, като на едно от последните заседания дори бе обявен за национално издирване.

Неофициално магистратите коментираха тогава, че фенът на звездата най-вероятно е избягал в чужбина. Това се потвърждава от последното му съобщение до Емануела, с което и честити коледните празници и й изпращат актуални свои снимки. Тя ги публикува във Фейсбука си заедно с телефонния му номер, който се оказа че е на мобилен оператор в Нигерия.

"Издирва се! Който го види и има информация за него, моля ти сигнализира в някое районно! Опасен е за себе си и за околните. Дано по-бързо го намерят!!! Психото продължава, дано скоро го приберат, да не навреди на някой", жалва се изпълнителката.

"Чук-чук! Отвори ми! Все още съм луд по теб. Ще ти дам всичко което пожелаеш! Цял живот ще ти служа! Аз ще те галя! Ако не искаш по друг начин, може и срещу заплащане. Не знам кой на кого ще плаща, но си струва да се плаща за това! Ще се грижа и за детенце! Не се сърди за нищо, а виж истинската ми същност! Коледа е такъв празник, че не може да воюваме на него! Прекрати войната и помисли положително! Ще изпълнявам всичко точно както кажеш! Мога да ти бъда слуга и господар! Можем да направим дует, знаеш, че съм музикант", пише до Емануела Алекс, който на вайбъра си е сложил инициалите А.Б.Е, пише „Телеграф“.