Майстор Влади Караджов от "Бригада Нов дом" и съпругата му Цветелина Димитрова се включват като доброволци в помощ да гласуват на пациенти в ковид отделения. За усещането да помагаш и какво им казват пациентите двамата споделиха в ефира на bTV.
"Прави ми впечатление, че по-голямо желание да гласуват имат по-възрастните пациенти", казва съпругата на майстор Караджов.
"Става дума за хора, които берат душа.

Минават с треперещи ръце и с личната карта, за да гласуват. И за тях това е странно, но са благодарни, че сме направили всичко това", допълва Влади. За някои от хората, които гласуват, доброволците са поредните хора с маски, които виждат. Други пък се надяват, че с гласа им ще дойде и "хубавата промяна"."Не, не падат духом!", разказва за емоционалното състояние на пациентите Цвети. "Но има и други, които не искат да гласуват. Иска ми се да им кажа, че и гласът им е важен, но нямам право".

Влади и съпругата му не за пръв път влизат като доброволци в отделения с ковид. През декември 2020-а те влязоха и в отделения на ВМА. "Няма чак толкова много желаещи да го правят. Ние сме доброволци винаги там, където има нужда. В момента има нужда да сме по тази линия". Майсторът от "Бригада Нов дом" е успял да успокои с личните разкази и опита си свои колеги, които до сега не са били доброволци в ковид отделения.

Караджов и съпругата му станаха семейство на сватба, която той успя да подготви като изненада. Месец и половина му отнема подготовката на сватбата, която бе средата на март. В момента новото семейство е в меден месец, който кара дори в болницата като доброволец.