Майк Тайсън и до днес остава най-младият бокьор в историята, стигнал до титлата в тежка категория, а сега на бял свят излезе и поредната история, свързана с ексцентричния му характер. В най-силните си дни Железния Майк е бил готов да плати хиляди долари, за да се пробва в бой срещу… горила, пише Sportal.bg.

52-годишният ветеран се връща назад към дните, в които все още е бил женен за Робин Гивънс и първоначално платил на един от работниците в нюйорския зоопарк, за да може той и съпругата му да влязат след края на работното време.

“Платих на човек от зоологическата градина в Ню Йорк, за да отвори само за мен и Робин Когато стигнахме до клетката на горилите, където имаше един мъжки екземпляр, който просто тормозеше останалите постоянно”, разказва Тайсън, цитиран от The Sun.

“Бяха толкова мощни и здрави, а очите им излъчваха невинност. Предложих на работника $10 000, за да отвори клетката и да мога да натрия носа на въпросната горила, но той ми отказа”, добавя Майк за случката от 80-те години на миналия век.