В скромен дом в с. Царевец, разположено само на 12 км от Добрич, са родени и пораснали Преслава и три години по-голямата ѝ сестра – народната певица Ивелина Иванова. Това разкри читател на „Уикенд” от родното село на звездите, управлявано от БСП кмета Маргарита Стоянова. В Царевец днес живеят по-малко от 500 човека, пише "Уикенд".

С двете си ръце и помощта на приятели къщата построил таткото на Преслава – Кольо Иванов, когото всички тук познават като Кольо Каручката. В изблик на патриотизъм, човекът дори забол националния флаг на покрива, да се знае, че тук живеят истински българи. „На тази тиха улица Петя, каквото е рожденото име на фолк звездата, и кака ѝ си играеха на криеница и скачаха на въже. Бяха много кротки момичета, личеше си, че се възпитават от строги родители, каквито са Кольо Каручката и жена му Янка”, върна лентата информаторът.

За бай Кольо се знае, че е един от фанатизираните фенове на позабравеното „техническо недоразумение” от ГДР – „Трабант”. Бащата на красавицата най-редовно може да бъде засечен на парада на ретро автомобили в Сливен, където винаги се появява със своя трабант, считан за най-стария представител на ГДР марката у нас. „Трабантът ми е голяма гордост. С него возя и внучето, и щерка ми”, щастлив е таткото на звездата на фолка.

Хората в село Царевец знаят, че Кольо Каручката цял живот си е изкарвал прехраната с честен труд като шофьор. От професията му останала и страстта към автомобилите, особено с надпис Made in DDR. „Бай Кольо много пъти е разправял в селския хоремаг, че заради любовта си към „картонения звяр” спестявал дълги години, за да си купи най-стария модел у нас. „Горд съм с него, и Петя му се радва”, щастлив е Кольо Иванов. Освен че пили гуми на източногерманската легенда из Царевец и Добрич, Кольо Каручката се пускал и в състезания, където биел конкуренцията и вече натрупал толкова отличия, колкото гласовитата му щерка заслужила на сцената.

Родителят на най-оборотната певица в чалгата сам признава, че влага много средства, за да поддържа трабанта в добра кондиция, да го тунингова и поправя. Докато работел често се случвало да профуква цялата си шофьорска заплата за скъпото хоби.

„Още я помним Петя как се учеше на шофира именно с тоя трабант. Може днес да има автопарк за милион, ама още помни как ѝ тракаха зъбите в двутактовия мъник”, смее се читателят на „Уикенд”.