Солидно самочувствие демонстрира участничка в „Гласът на България“, като сравни вокалните си умения с тези на една от най-големите световни звезди. „Аз съм Бионсето на народната музика и ще го докажа!“, заяви фолклорната певица Николета Дойчева преди да излезе на сцената с „Бела съм, бела, юначе“. Красивото й, емоционално изпълнение по време на нокаутите трогна не само треньорката й Михаела Филева и колегите й, но и конкурентите й за мястото в музикалното шоу. Графа описа песента като „излязла от душата“, а Лечев я нарече „красота в чист вид“.


Докато слушаше народната песен, бесарабската българка Кристина, която също се бори за място на финалите, се разплака от вълнение. По ирония, Николета измести именно нея от шоуто и сложи край на участието й в „Гласът на България“.
В неделя вечер Михаела Филева за последен път реши съдбата на участниците в отбора си, като прецени кои от тях са най-добре подготвени за финалната надпревара в състезанието за титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева.

Един след друг с песни по свой избор за доверието на треньора си се бориха харизматичният Георги Ижбехов, порасналите момичета от Трио „Вива“, красивата народна певица Николета Дойчева, беквокалистката с мечта за солова кариера Елена Сиракова, най-младата участничка – 16-годишната Кристиана Атанасова, пеещият китарист Илин Папазян, бесарабската българка Кристина Жечкова и футболистът с безспорен музикален талант – Свет Георгиев.

„Продължавам да търся изпълнители, които са максимално комплексни - най-добрите вокалисти, хората, които знаят, че сцената е техният дом“, коментира изискванията си към финалистите Михаела Филева.

снимки: bTV