Преди броени часове в стилната и изискана обстановка на бална зала “Диамант” – хотел “Рамада” в столицата се проведе финалът на националния конкурс “Мис България Свят 2019”. В рамките на конкурса бяха избрани претендентките от България за международните финали на най-големите конкурси за красота – “Мис Свят 2019” и “Мис Вселена 2019”. Титлата "Мис Свят България 2019" грабна Марго Купър.

Марго е българка – родена, израснала и учила в Русия. Тя ще представи страната ни на най-престижния и най-стар ежегоден конкурс за красота в света – Miss World. Към момента Miss World е най-големият международен благотворителен телевизионен формат за красота. Конкурсът се излъчва на живо в над 290 държави от цял свят и приковава вниманието на над 2 милиарда зрители по света (вторият най-гледан телевизионен формат след Оскарите).

Ежегодно във форума участие взимат над 130 представителки, победителки от националните селекции на държавите си. "Мис България Вселена 2019" е Лора Асенова. Пожелаваме и на нея достойно да представи старната ни на голямата сцена на световния конкурс Miss Universe 2019. Тук е моментът да припомним, че този ежегоден международен конкурс за красота е един от трите най-престижни в света. Конкурсът „Мис Вселена“ се появява в САЩ през 1952 г.

Ежегодно “Мис Вселена” се излъчва в над 100 страни на живо пред милиарди зрители от американския телевизионен канал Ен Би Си. Този конкурс се явява конкуренция на конкурса „Мис Свят“, който има британски произход. До 2015 г. организацията „Мис Вселена“ е притежание на американския милиардер и настоящ президент на САЩ Доналд Тръмп.

източник:woman.bg