Лолита Османова не говори български език и странно се срамува от това. 28-годишната рускиня разказа на живо пред феновете си в Инстаграм, че като ученичка нямала време да пиша домашни, защото тренирала тенис и непрекъснато пътувала по турнири. „В училище не съм учила английски. В Московския държавен институт по международни отношения първи език ми беше испански, който знам прекрасно. Вторият беше по избор и аз записах английски, но преподавателката ме мразеше и ме накара да се откажа, защото съм била толкова зле, че на изпита щели да ме скъсат“, спомни си Лолита и добави: „Когато заживях в чужбина научих езика от разговорите. В началото най-големият ми страх беше да бъда в компания на носители на английски език“.

Относно живота си в Монако сподели, че там живее в перфектен балон. „Истинско предизвикателство е да не забравиш, че има и друг свят. Тук може да се разхождам с отворена чанта, но когато замина за Париж или Москва, буквално ме е страх да вървя по улиците“.

Тя обясни, че не е с Григор във Виена, защото искал да прекара време със семейството си и да разгледа традиционния базар на пристанището в Княжество. На три пъти в разговора я питаха дали омъжена за Димитров и тя отречено, веднъж го нарече „моят годеник“, писа „Телеграф“.