Фолкдивата Рени реши да се преориентира покрай кризата в жанра, предизвикана от коронавируса и затварянето на заведенията. Едрогърдестата дама заряза чалга ритмите и премина в редиците на автентичния фолклор, като планира догодина да издаде албум с народни песнопения. Това обаче далеч не е първият случай, в който изпълнителната рязко сменя жанра.

Малцина днес помнят, че Рени започна кариерата си на певица като беквокалистка на дует „Ритон”. Заедно с тях има десетки телевизионни изяви и участия из страната. Официално раздялата идва, след като Катя и Здравко получават предложение да пеят в Норвегия. Двамата отказват, но бъдещата фолк икона заминава да търси щастието си в чужбина.

Паметливи свидетели на събитията от музикалната гилдия обаче имат друга версия за случилото се. Според тях Рени е загубила мястото си на сцената до ритонците заради огромната си гръдна обиколка. Младата и напращяла певица заплашвала да засенчи титулярката Катя Михайлова, официалният бюст №1 в родната естрада. По тази причина била натирена да пее на кораби из Скандинавия. Между "Ритон" и колежката им обаче няма и помен от лоши чувства и те до днес са близки приятели.

В много други случаи огромните бозки на Рени обаче й носят позитиви. В началото на 90-те закъсалата за някой лев млада дама се включила в еротичния конкурс „Мис монокини“ за хонорар от 100 лева. Рени стигнала едва до седмо място, но за неин късмет по време на еротичния конкурс се запознала с репортер от в.“Българска армия“. Рени му признала, че баща й също е военен – офицер. На следващия ден певицата цъфнала на първа страница на военното издание – чисто гола и с микрофон в ръка.