Поредната холивудска знаменитост акостира в София.

Суперзвездата Ева Грийн в момента се намира във филмовото студио "Ню Бояна”, където се провеждат снимките на "300: Битката за Артемизия”.

Красивата французойка, която нашумя с ролята си на момичето на Джеймс Бонд от филма "Казино Роял” е пристигнала в България преди няколко дена, като се очаква да остане у нас поне месец, научи iNews от сигурен източник.

Очевидци разказаха, че красавицата снима по цял ден, като издържа на жегите стоически. Източниците разкриха още, че актрисата е настанена в огромен, луксозен моторизиран дом, локализиран непосредствено до снимачната площадка.

В холивудската суперпродукция Грийн играе една от главните роли. Фаталната красавица влиза в кожата на богинята Артемизия – най-вещата изкусителка в света. Тя си партнира с Родриго Санторо, който играе Ксеркс.

"Тя е един наистина вълнуващ персонаж", разказва за ролята си Грийн, "Тя е пълководец на персийската армия. Бие се – тя е като мъж."

По първоначална информация, снимките на хитовия филм с режисьор Ноам Мъро ще продължат около два месеца и половина.

Историческият епос "300" пресъздава войните на Древна Елада с Персийската империя.

В първия филм, чийто режисьор е Зак Шнайдер, бе показан легендарният сблъсък при Термопилите, където 300 спартанци разбиват многохилядна армия.