21-годишната участничка в „Х Фактор" Ева Мария просълзи зрителите на Нова телевизия с драматичната история на малката си болна сестричка - 15-годишната Криси.

Младата жена влиза в шоуто с надеждата, че ако спечели голямата награда на предаването, ще успее да помогне на момиченцето, пише ''България Днес''.

Детенцето е първото в България, диагностицирано с рядко генетично разболяване, заради което хлапето не може да приема никакви храни с белтък. Това пък води до други усложнения и увреждане на области в мозъка. Заради коварната си болест хлапето не може да говори и се развива по-трудно от останалите. Сега Ева Мария се надява, че ако спечели голямата награда на „Х Фактор", ще може да помогне финансово за изпращането на сестра си на лечение в чужбина. Храната, която приема сега детето, е само изкуствена. Ако тази диета се наруши, то може и да умре.

„Искам чрез моето участие да й помогна да се усмихва повече, да й изградя един по-красив свят. Тя е моят най-голям фен. Пее с мен, въпреки че не може да говори", разказа Ева и просълзи зрители и жури.

„Не искам да говорим за лошите неща, защото мислите ни трябва да са само позитивни", каза още талантливото момиче.

Единственото, което вълнува болната Криси, е кака й да е на сцената, да пее и тя да пляска и да се радва с нея. Освен с драматичната си история Ева Мария впечатли и разчуства журито със страхотното си изпълнение на песента „Чувствам се добре".

„Толкова си малка, а си толкова голяма", обърна се към нея Саня. „Това е феноменално!", коментира пък разчуствалата се Мария Илиева. И четиримата съдии се изправиха на крака и аплодираха смелостта и всеотдайността на Ева Мария. Тя продължава напред в останалите кръгове на шоуто, като следващият етап е т.нар. „тренировъчен лагер" в къщите на журиращите.