Американската знаменитост Ева Мендес, известна най-вече с ролите си в продукциите "Градски легенди", "Бързи и яростни 2" и "Имало едно време в Мексико", навярно ще вземе участие в новата лента "Зов за завръщане", пишат медиите в САЩ, позовавайки се на запознати източници.

Римейкът на научнофантастичния трилър от 1990, в който главната роля се играеше от "Терминатора" Арнолд Шварценегер, вероятно ще излезе на големия екран в близките две години, пише БГНЕС.

До момента участието си във филма са потвърдили Колин Фарел, който ще изиграе главната роля и редица други известни актриси, включително Ева.

*Ева Мендес (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Предполага се, че чаровницата ще се превъплъти в образа на Мелина, която помага на главното действащо лице Дъглас Куейд да разгадае футуристична мистерия на Марс. Според американските таблоиди за поддържащата женска роля ще се проведе ожесточена борба, като за нея ще спорят Кейт Босуърт, Ева Грийн, Джесика Бийл и Пола Патън.

*Колин Фарел (Снимка: Getty Images/ Guliver)

Въпреки, че първият филм разказваше за строителя Дъглас, който смяташе, че е таен агент, римейкът ще има напълно различна история. Лентата ще бъде режисирана от Лен Уайзмън и отчасти ще бъде базирана на книгата на Филип Дик "We Can Remember It for You Wholesale".