Повечето жени щяха да парадират наляво и надясно, ако имаха изумителното тяло на Ева Мендес и бляскавата й визия, пише "Дейли мейл".

Но 36-годишната актриса отказва да показва най-очевидните си предимства и предпочита да се облича стилно и все пак сдържано.

Родената в Маями актриса се беше покрила дори повече от обикновеното, докато обявяваше номинациите за Наградите “Независим дух” за 2011 г.

Мендес бе отседнала в London Hotel в Западен Холивуд заедно с другия съобщаващ номинираните, Джеръми Ренър.

Тя носеше пъстра дълга рокля с преливащи се флорални мотиви, която стигаше до земята.

За да наблегне на тънкия си кръст, звездата от Hitch носеше дълъг морскосин сатенен колан, завързан на панделка по средата на роклята.



*Покрита: Ева Мендес бе облечена сдържано тази сутрин в Лос Анджелис, докато обявяваше номинираните за Наградите “Независим дух” за 2011 г (Снимки: Getty Images/ Guliver)

Въпреки няколкото неприлични роли, където трябваше да се появи чисто гола, извън екрана латино момичето пази завидните си извивки скрити.

Въпреки това тя не се затруднява да се разголи, ако усеща, че ролята го изисква и стига дотам да твърди, че се чувства “овластена”, когато застава гола пред камерата.

“Ако почувствам, че във филма е необходимо да се покаже малко гола плът, тогава го правя. Използвам тялото си, но никога не го експлоатирам. Чувствам, че всичко става по моите правила и нямам проблем да го направя”, заяви наскоро тя.



*Мендес позира на червения килим преди обявяването на номинациите

И все пак актрисата приема, че в същото време подобни сцени и се струват малко плашещи дори и с нейната безупречна фигура и красив външен вид.

“Когато други актриси, които може би не са смятани за чак толкова привлекателни, се снимат чисто голи в преден план, хората ги наричат смели”, заяви тя пред списание Allure.

“Никой никога не ми е казвал, Ева, толкова си смела, че се снимаш чисто гола. Само защото съм привлекателна, не означава, че не е плашещо. Защо не съм смела?”



*По-смела: Въпреки, че Мендес предпочита да се облича консервативно, тя все пак показа малко плът на премиерата на “Ченгета в резерв” в Ню Йорк през август

Наскоро Ева се разголи за гигантски билборд на организацията за защита на животните PETA.

В рекламата Мендес е чисто гола и позира с лявата си ръка, стратегически поставена върху гърдите й, а до нея стои надписът: “Естествена кожа? По-добре да ходя гола!”



*Смелост да се разголи: Мендес няма задръжки да се разголи, когато става въпрос за филми и популяризирането на добри каузи като кампанията на PETA срещу използването на естествена кожа

Мендес е яростен защитник на правата на животните и отказва да носи естествена кожа, като призовава и другите да я последват.

“Във времена, когато има толкова много насилие по света, този тип насилие може да бъде спрян от всички нас – като бъдем информирани потребители”, твърди тя.

Но тази сутрин единствено значение за нея имаше професията й, докато позираше на червения килим, преди да излезе на сцената, за да обяви номинираните за наградите за следващата година, на които водещ ще бъде Джоел Макхейл и които ще се излъчват в САЩ по Independent Film Channel на 26 февруари.



*От двете страни на Ева са застанали водещият на шоуто Джоел Макхейл и другият съобщаващ номинациите, Джеръми Ренър

Целта на наградите “Свободен дух” е да отбележат най-доброто от съвременното независимо кино, а 2010 г. предостави на организаторите огромен материал, от който да си изберат.

Основните филми, които обраха номинациите тази година, бяха “Черният лебед”, “Rabbit Hole” и “127 часа”.

И трите филма са номинирани в категорията за най-добър режисьор, докато “Черният лебед” и “127 часа” са номинирани и за най-добър филм.

Никол Кидман (“Rabbit Hole”) и Натали Портман (“Черният лебед”) ще се състезават за най-добри актриси в главната роля, а Арън Екхарт (“Rabbit Hole”) и Джеймс Франко (“127 часа”) ще се сблъскат в категорията за най-добър актьор.