След като близо два месеца Ева и Галя се бориха за лидерско място във "Фермата", в снощния епизод двете се изправиха една срещу друга на арената за дуели, за да защитят правото си да останат в шоуто.

Те отговаряха на въпроси от Алманаха, състезаваха се за време и показаха сила в общо пет битки, като точките за всяка от битките бяха предварително определени от Ева.

Всяка от тях чу писмо от своето дете.



Чрез водещите Иван и Андрей, двете дуелистки получиха подкрепа от децата си в писма, прочетени на арената. Катрин – дъщерята на Ева и Христо – синът на Галя, вдъхват кураж и трогват до сълзи своите майки.

"В последните години станах малко повече мъж, отколкото жена. Нося си характер и това дразни жените. Когато съм на терена, се бия до дупка", закани се Ева преди началото на дуела и се обърна към подкрепящите я Краси, Финци, Юлияна, Калин и Тодор с думите: "Да, имам малко темерутест характер, но трябва да знаете, че ако някой от вас е гладен, аз ще остана гладна, за да ядете вие".

В агитката на Галя по време на дуела бяха Мария, DEE, Ася, Михо, Деси, Стоян, Силвия и Ники.

"Ще видиш една по-различна Галина – не тази, която плаче в кухнята, а Галя от тетевенския Балкан", хвърли ръкавицата към Ева, Галя.

И в крайна сметка играта напусна Ева.

„Аз съм човек реалист, конкуренцията беше уникална. 80% от участниците са по-млади и по-подготвени”. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Ева Димитрова, която напусна „Фермата”.

Напуснах работа, за да преживея най-голямото приключение в живота си с участието си във формата, казва 48-годишната дама от Перник.

Преди да влезе като участник във „Фермата”, тя е работила като оперативен директор в голяма компания за професионално почистване. Напуснала е работа, когато е разбрала, че е избрана за участие във формата.

"Човек цял живот трябва да търси и да предизвиква себе си", уточни тя.