Вече втори сезон младата актриса Евелин Костова е част от актьорския състав на хитовия сериал по Би Ти Ви “Столичани в повече”.

“Героинята ми Елеонора претърпява метаморфоза - от разхайтено момиче без намерения за сериозни връзки се превръща в човек със сериозно завъртяна от любов глава”, разказва Евелин за трепетите, които се пораждат между нейния образ и Андрей Лютов, игран от Иван Юруков.

Първата й поява в сериала е миналата година, когато върви седми сезон, сега отново я гледаме, снимат се и следващите епизоди. За ролята се явила на кастинг и се оказало, че идеално пасва за образа, пише ''24 часа''.



В момента Евелин е към края на третата си година в НАТФИЗ. Запалена е по театъра още от съвсем малка. До 10-годишна живее в Радомир, където се записва в школа по актьорско майсторство. След като семейството се мести в Перник, тя веднага намира нова трупа - “Мускетарите”. Нужни са и едва две-три години, за да влезе в основния състав, представящ спектакли из цялата страна. Паралелно сериозно заляга над уроците в Професионалната гимназия по икономика със специалност “Банково дело”. Първата й поява на малкия екран е в сериала “Къде е Маги?” отново по Би Ти Ви, и то още преди да стане студентка в НАТФИЗ.

“Сега съм предпоследна година и това ме натъжава. Честно, не ми се завършва. Пребиваването в академията е може би най-голямото ми приключение. Сега участвам и в снимките на един френски сериал, който се снима в София”, казва Евелин.



Сърцето на красивата актриса с визия на топмодел е заето от три години. Приятелят й Михаил Петров е на щат в Пернишкия театър, но играе и в София - в две представления в Театъра на “Българската армия” и в едно в СФУМАТО.

Като истински артист Еви не се привързва към вещите, а е любител на емоционалните преживявания и приключенията, ето някои от нещата, на които държи най-много:

Лятото е нейният сезон. “Обичам да пия бира с приятели, на слънчице, на чист въздух... Топлите летни нощи, в които се събираме с колеги и приятели, заливаме се от смях, дрънкат китари, пеем песни и всичко е прекрасно”, казва Евелин. С компанията редовно се събират на “Покойника” - градинка близо до НАТФИЗ. Избягва тази пред Народния театър, въпреки че е на няколко крачки, защото е препълнено с хора и е като кошер. Предпочита да избягва заведенията, не й харесва да е в затворено пространство със силна музика. “Не можем да си чуем приказката. На въздух ми е най-добре”, добавя актрисата. Зимата обаче е неизбежно, така че се примирява. Самата тя не може да свири на китара. Много й се иска, но като типичен Телец, ако може това да стане веднага, а за целта се иска време. Две-три момчета от приятелите й свирят много добре и обикновено импровизират. Измислят си сами песни или пеят български хитове от близкото минало.



Сериалите са нещото, което може да я задържи дълго пред телевизора. Със съжаление допълва, че повечето, които следи, са чужди, защото у нас няма толкова много продукция. Когато се загледа по някоя поредица, “се зарибявам и мога да гледам с часове. Епизод след епизод и в повечето случаи страдам дълго след като го изгледам.”

Винаги когато има възможност, бърза да се прибере, за да не изпусне поредната серия на “Столичани в повече”. Гледайки седми сезон, в който стартира нейното участие, доста се ядосвала. Още докато вървели снимките, започнало излъчването на новите епизоди, всичко й било съвсем прясно като преживяване и все си намирала кусури. В момента върви осми сезон, но го правили през юни и юли миналата година. Така че сега се забавлява и се учудва на някои ситуации, които е забравила.

Приятелят й следи изявите й, но не е особено ентусиазиран при сцените с други мъже. “Какво да прави, работа. За любовната история, разгаряща се в сериала, стиска зъби, прави се, че приема нещата, но съм сигурна, че дълбоко в себе си го изяжда и дори не може да спи. Поне се надявам да е така, хубаво е да те ревнуват”, смее се Евелин.



По сноуборда я запалил приятелят й Мишо. Признава, че в началото хич не изпитвала кой-знае каква тръпка, но фактът, че това е един от любимите му спортове я стимулира. На инат се справя с трудностите и сега вече и тя се спуска по пистите с огромно удоволствие. С нетърпение чака да падне първия сняг, за да тръгнат по планините, за да споделят заедно тази емоция.

Щастлива е, че не приема работата си като задължение, а удоволствие. “Общуването с колегите и всички прикючения, през които преминавам, са безценни”, казва Евелин Костова. И въпреки че не всеки би издържал на нейното ежедневие, не й тежи - напротив. Излиза сутрин рано, за да отиде в академията, ако има снимки, идват да я вземат, след това се връща обратно. Когато има спектакъл, бърза вечер за театъра. И обикновено не се прибира вкъщи преди 22-23,00 часа. През седмицата няма установен ден, който да е почивен. Всеки път е различно, може да се появи такъв, а може да кара и седем дни без никакъв отдих. Сега играе в две постановки в Народния театър - в “Херкулес и Авгиевите обори” и във “Веселите уиндзорки”. С “Благородният испанец”, където заместила актриса, която забременяла, обикалят из цялата страна.



От малка обожава морето и винаги брояла дните до момента на заминаването. Родителите й също много го обичат и не имало лято, в което да пропуснат да го навестят. “Майка ми често разказва как, когато съм била на 4 г., пътуваме с колата от морето към вкъщи и тя чува как подсмърчам на задната седалка. Сестра ми, която е с 4 години по-голяма от мен, ме успокоява и казва: “Нищо, како, догодина пак ще дойдем”, припомня си красавицата. Лозенец е нейното място за лятна почивка. Сутрин много рано отива на плажа Корал и остава там до вечерта. Мечтае си един ден да си купи кемпер, за да може да се мести от едно място на друго. Казва, че е много добра в плуването, владее всички стилове, единствено малко й куца бътерфлай. Научила се още като съвсем малка покрай честото ходене по басейни с родителите й, но май първите си уроци във водата взела от чичо си. Получила и задължителната екипировка - очила, шапка.

“Обичам тръпката от събиране на багаж. Любимо ми е да пътувам, не че съм го правила много, но самото приготовление е тръпка. И още по-хубаво е, когато е с любимия човек, тогава няма значение къде отивате”, обяснява Еви.

Винаги взема много багаж със себе си. Трябва да разполага с поне по два тоалета на ден: “Обичам да се цапам”, смее се тя. Затова гледа да се подсигури, пък и не знае какво може да я изненада, дали няма да останат за по-дълго време. Винаги се натоварва минимум с два-три доста големи сака.