Паркетният лъв Евгени Минчев доста иронично се изказа за участниците в ''Къртицата''. Чувайки голямата ''новина'', че още първата вечер Николета изгубила съзнание по време на предаването, той поправи внимателно водещата и каза, че ''Николета няма как да изгуби съзнание, защото няма такова. Кажете припаднала, прилошало й, но това губене на съзнание ми звучи смешно''.

''Още повече явно е някой трик на продуцентите, защото в днешно време жените не се свличат току така и това е номер за привличане на вниманието''. Ватманът яко разкритикува участниците и каза, че са му безинтересни, а като видя спалнята им на екран, искрено възкликна – ''това хора ли са, или прасета? ''

Леглата приличаха на бойно поле, сякаш някой е скачал върху тях, чаршафи се стелеха по пода, възглавниците също бяха разхвърляни. ''Защо сте докарали прасета в двора, когато истинските са в къщата, попита той. Тези хора не са ли чували, че сутрин човек си прави леглото? Или ще се въргалят по цял ден в чаршафите?'' Общо взето Минчев бе разочарован от подбора на участници и особено критичен бе към Николета.

Самият той сподели, че никога не бе се навил да участва в подобно предаване. ''Много ви са малки хонорарите, каза иронично бившият ватман. Три месеца да спя в тая кочина, да ме карате да ям червеи и хлебарки, да катеря разни баири и да хода по въже, а вечер да храня кокошките – мерси. И на всичкото отгоре да ставам за сеир на хората? Два пъти мерси. Прекалено малко плащате за толкова труд'', цитира skandalno.net.