Как бих могъл да се определя с една дума ли?! Аз съм явление. Никога не съм имал детство. Моите дрехи винаги са били кърпени, но чисти и изгладени. Винаги ме слагаха в ъгъла. Защото имаше заможни деца, а ние живеехме в една стая, разказа Евгени Минчев пред Нова тв.

„На баща ми му казваха „пияното Коце”. Беше кожар, винаги приведен над машината. Един ден ми казаха: „Евгени, баща ти умря”. Не пролях и една сълза за него”, върна лентата назад светският лъв и добави: „След това си взех чуковете и заминах за София”.

След това негово решение той казва за майка си: „Видяхме се на моята клетва и на нейното погребение. Моят траур си беше по мой начин. Погребахме я в затворен ковчег. Но никога няма да забравя 12 октомври – нейния рожден ден”, допълни Евгени Минчев.



Стартът си в софийския хайлайф той дължи на естрадната легенда Емил Димитров и неговия импресарио Васил Андреев. „Васил ме видя и вика: „Ау, какво хубаво цигане!”. И ме поканиха в апартамента на Емил Димитров. Като ме видя за пръв път, той ме целуна по бузата”.

„Той беше като едно плюшено мече. Седеше кротко в ъгъла, най-често не говореше. Пийваше си, това да”, разказа още Евгени.

На въпрос дали е имало период в живота му, когато е нямал пари, той отговори: „О, да. Навремето, когато живеех с един известен водещ на новините от една известна телевизия, нямах и една стотинка. Тогава срещнах Мая Вапцарова, моята добра приятелка и тя ми даде назаем 50 лева”.