В последния ден на Sofia Fashion Week сцената бе специално преработена заради модел рокля, дело на дизайнерката Евгения Борисова, който трудно се побра на подиума.

Става дума за уникална одежда, разработена в ливански стил предназначена за арабския пазар.

На 5 октомври В Париж талантливата Евгения ще представи 10 тоалета такъв клас, а на 25 октомври се планува участието й в Дубай на арабския Fashion Week, на който на една сцена тя ще бъде редом до едни от най-големите в бранша в света.

Роклята, която Борисова представи, е с 11 метра бордюри, ушити на ръка, плюс кристали и пера. Красивата дреха е дълга 6 метра и 3,40 широка, а волалът към нея е 8 метра, а обиколката на полата – 7 м. Наложи се четири асистентки да излязат, за да разгърнат напълно роклята в целия й блясък.

Носеше я Велина Узунова, която за Евгения Борисова е най-достойна да я представи. Бижутата, които хубавицата накичи, са предоставени от Invoke, за да придадат максимално съвършенство на луксозната й визия на сцената.

Роклята предизвика фурор и аплодисменти и беше най-грандиозният завършек на седмицата на модата. Евгения получи много комплименти, а реакциите и мненията за работата й наистина бяха чудесни.