Американската актриса Евън Рейчъл Ууд защити правото на жената на сексуални наслади.

Заради отрязани сексуални сцена във филма "Да се влюбиш до смърт" 26-годишната американска актриса изригна срещу Кинематографичната асоциация на американските цензори (MPAA).

Филмът бе обозначен със знака "R", който предупреждава за наличието на откровени сексуални епизоди и на сцени с насилие. Въпреки това, за да го пусне по екраните, MPAA изкопчи от създателите му съгласието да бъде махната сцената с оралния секс с участието на двамата герои – Чарли Кънтримен в изпълнение на Шая Лебьоф и Габи Банай на Евън Рейчъл Ууд.

В блога си Ууд пише: "Сцената, където двамата главни герои правят "любов" беше махната, просто защото някому се е сторило, че ако един мъж прави орална любов, това ще "смути" някого. Но сцените, където хората са убивани с взривяване на главите им… останаха непипнати".

Според актрисата решението на MPAA показва, че американското общество потиска сексуалността на жената. С твърде нецензурни изрази, актрисата заявява, че жената също има "право на наслада".

Ууд работи в киното и театъра от 10 години. Дъщеря на актьор и режисьор, тя неведнъж е играла гола, без изобщо да се притеснява. Това лято тя роди момче от съпруга си Джейми Бел. Шая Лебьоф пък е израснал в семейство на танцьорка в нощен бар и цирков клоун, пише БГНЕС.