На 13 юли излиза „Фадър наш“ (превод: Мая Граховска, 408 стр., цена: 18 лв.), една бравурна и необуздана комедия, към която ще се пристрастите!

Този роман ще ви даде да разберете, че за да организираш и доведеш докрай едно Второ пришествие, се изисква голямо тичане, особено след като Първото се счита за неуспешно. Пък и Исус е добро момче, но има твърде много задръжки. „Поколението на фредучиното и на плейстейшъна трябва да бъде вдъхновено от някой себеподобен, за да се роди отново нуждата от вяра в нещо хем оригинално, хем свято.” Небесният Отец ще повери тази мисия на второродния си син Джизъс Крайст Джуниър, на галено Джес, един модерен Богочовек, притежаващ всички качества, за да направи голяма кариера на Спасител!

Гръцкият писател Манос Вуракис е привързан към три неща в живота: августовските вечери, картината „Градината на земните удоволствия“ и баклата, не задължително в този ред. „Фадър наш“ е дебютният му роман, който му спечелва високата оценка на критиката и хиляди въодушевени почитатели. Сравняват Вуракис с Дъглас Адамс и Том Робинс – заради хумора, въображението, своеобразната стилистика и виртуозната игра с нонсенса. Както и заради умението му да забелязва абсурдното в съвременната земна действителност и да го пресъздава по уникален, присъщ само нему начин.