Както се и очакваше, Слави Трифонов и екипът му потриха доволно ръце от случващото се в държавата.

Протестите срещу правителството и ЧЕЗ накараха Дългия и екипа му да яхнат вълната от народно недоволство и отново да влязат в ролята на “хъшове”.Вчера за пореден път “гости” в шоуто му бяха сценаристите Иво Сиромахов, Филип Станев и Тошко Йорданов.

Освен това имаше жива връзка със зрителите. Слави се опита да надъха максимално хората с изпълнения на песните “Боят настана” и “Къде си вярна ти любов народна”.

През 1997-а година точно тези парчета на “Каналето” помогнаха за свалянето на Виденовото правителство.

Опитите са Слави да се изкара флагман на народното недоволство с пишман патриотизъм обаче не срещат всеобщото одобрение, както навярно би било навремето. Из десетките коментари за него в интернет преобладават негативните.

Ники Николов пише: “Защо не информираш малко по-добре твоите хора и сценаристи? Преди 10 години, още по време на управлението на Иван Костов, приеха закона за ценообразуването на тока, след това по време на управлението на СМЕШНИЯ НИ ЦАР, същият продаде НЕК, сви няколко големи зелени в джоба и ни докара ерепетата, "Таксата" пренос и достъп до електропреносната мрежа". А великото управление на ГЕЙ Станишев се разписа с добавката "зелена енергия" и договорите, с които електроенергията от възобновяеми източници се изкупува на твърде високи цени. И пак - къде е вината на ГЕРБ!? И си върни записа на предаването ти от преди няколко години когато Бойко Борисов ти беше гост и ти го хвалеше, как като тогавашен главен секретар на МВР и въпреки тогавашното разследване, никога не е минавал от другата страна и не е бил престъпник, че може би дължи това, да не стане част от подземния свят на влиянието на бившата му жена Цветелина... А сега към днешна дата, започна да си противоречиш след като работата с хотела на пъпа на София не стана и ти отказа да си играете двамата на един за мен, един за теб!!!” Георги добавя: “Хора, човекът когото дискутираме просто прави пари. За ефирното си време той се опира на сценаристите си, от които зависи всичко. Доколко е патриот или не, има малко общо с това колко пари ще направи. Извън екрана, зад лицето му, всичко (предполагам) е кинти. имате грешните очаквания към грешния човек, това е всичко.”

Според Kwon: “Слави Трифонов освен мангизи и бяло друго не го интересува, ако не му тръгнеш по този начин, той въобще никакво внимание няма да ти обърне, както всички политици и шоумени, така и него ги вълнува как да изкарат пари и ако някой ги кани на софри, това е начина да подходиш, друг няма!!!”

Зорница пък е на мнение, че “Слави Трифонов е един селянин-шоумен, който се радва на популярност сред народа, благодарение на политическата сатира и "смелото" осмиване на политиците и правителството. Такива "шоумени" има във всяка държава, включително и тук, но те в никакъв случай не претендират да бъдат едва ли не "гласът на народа" както прави Трифонов.”