Почитател на Мадона ще получи компенсация в размер на $455 000 за грубо отношение от страна на полицията при задържането му преди 7 г. пред дома на певицата.

Това решение взеха съдебните заседатели във Върховния съд на Манхатън, разглеждайки жалбата на 66-годишния Робърт Линхарт. Според адвоката на мъжа Лори Лефковиц, клиентът й е "много доволен от изхода на съдебното производство".

Решението може да бъде обжалвано от правния отдел на кметството на Ню Йорк.

"Ние смятаме, че служителите на полицията са приложили сила в степен, адекватна на обстоятелствата, но съдебните заседатели не се съгласиха с нашите доводи. Разочаровани сме от присъдата и разглеждаме различни варианти за по-нататъшни действия", казаха от отдела.

През септември 2010 г. Робърт Линхарт застанал пред дома на Мадона в Ню Йорк с плакати с надписи "Мадона, излез на среща с мен" и "Вселената ни събра". Певицата извикала полиция. По думите на мъжа, полицаите се отнесли с него жестоко. Те му сложили белезници и му нанесли побой в патрулката по пътя до участъка. Вторият му опит да се добере до звездата завършил аналогично. Робърт Линхарт обеща да остави на мира Мадона и да се премести в Гърция. Бившият пожарникар ще се разплати с адвоката, ще погаси ипотечния си кредит и дълговете към роднините си. С останалите пари възнамерява да си купи джип.