Галена е певица на годината! Това стана ясно след онлайн гласуване на чалга феновете. В класацията се вижда, че преобладават младите изпълнители, доказани имена от годините почти не присъстват. Вероятно причината за това е че „старите кучета“ все по-рядко правят нови песни, докато новите звезди бълват хит след хит.

Галена грабва челната позиция и се окичи като кралица на кръшните ритми. Чалга класацията от миналата година не разделя мъжете и жените. Така на второ място се оказа младата надежда на чалгата Меди и това не е изненада тъй като певецът успя да направи най-много песни от колегите. Топ 3 се допълва от тийн звездата Лидия, която е сред най-слушаните от новата вълна чалга изпълнители .

Преслава е свързана с най-голямата изненада в класацията, която е праща на седмо място. Тя не приемаше ангажименти дълго време и най-вероятно Това е оказало влиянието отношението на феновете към нея

На четвърто пето място са други дебютанти - Десита и Денис Теофиков. След тях се нарежда Емилия. Малкият син на Тони Стораро - Емрах също влиза в класацията, а брат му е едва на 23 място. Челната десетка се допълва от Галин и Емануела. Двамата бележат спад спрямо предходните месеци. Далеч от лидерите остават Алисия на 12 място, Константин на 14, Софи Маринова на 20, Камелия на 33, Андреа на 36, Ивана на 45, Тони Дачева на 76, Сузанита на 78, пише „България днес“.