Почитателите на сериала „София-ден и нощ” се вдигнаха на бунт в социалните мрежи заради съкращаването на епизодите.

Досега те продължаваха един час, като започваха от 22.00 часа и завършваха в 23.00. От юни обаче Нова телевизия промени програмната си схема и включи късно новини от 22.00 часа, така че сериалът се оказва съкратен с половин час.

Феновете му обаче не са съгласни с решението на медията, въпреки че и в предишните години през лятото късните новини започваха в 22. 00 часа. Те даже предложиха на шефовете на Нова да свалят „Часът на Милен Цветков”, но да не режат времетраенето на любимата им сапунка.

Първият български риалити сериал за живота в големия град се превърна в истински онлайн феномен. Той ежемесечно набира все по-голяма популярност, подобрявайки собствения си резултат с всеки следващ месец. 492% е ръстът на видео гледанията на "София - ден и нощ" във Vbox7.com между първия месец на излъчване - октомври 2015 г., и март 2016 г.

Той е създаден по сценарий, вече изпробван в различни страни като Германия, Русия, Франция и разказва историята на група млади хора, които делят общ апартамент в столицата.