Истински скандал избухна заради най-обичаната в Индия актриса и носителка на титлата "Мис Свят" за 1994-та Айшвария Рай.

Причина за него е не друго, а теглото на красавицата, която преди половин година роди дъщеричка.

За разлика от повечето холивудски звезди, които си връщат предишната фигура седмици след раждането, Айшвария още не е свалила всичките си излишни килограми.

Още щом на бял свят се появи момиченцето й, актрисата сподели, че няма да бърза да отслабва, а ще се порадва на майчинството и ще се посвети на грижите около бебето, пише bliasak.bg.

Пълната фигура на Айшвария обаче предизвика недоволството на феновете й в Индия. Според изказвания из форумите звездата имала задължение към своите почитатели да изглежда ослепително и тя била длъжна да отслабне веднага след раждането, като Виктория Бекъм, Бионсе и Анджелина Джоли.

Няколко сайта дори пуснаха клипчета, озвучени със слонски звуци, в които откровено се гаврят с актрисата.

Скандалът около Айшвария дори предизвика масова полемика в Индия за това как трябва да изглеждат жените след раждането. Журналистката Шоба Де обяснила пред медиите, че западните стереотипи за красота пречат на индийките да осъзнаят, че техните тела имат съвсем различна структура - те са с по-широки бедра и ханш, която не им позволява да станат като клечки месец, след като са родили.

Снимки: Getty Images/ Guliver