На сутринта след голямото парти, което гостът Динко спретна в първата вечер от влизането си риалитито по bTV, фермерите се отдадоха на богоугодни дела.

Всички посетиха местността “Живата вода” близо до фермата, където според легендата някога уединение с Бога е потърсил свети Иван Рилски.

Задачата им е да потърсят място пред пещерата, където да поставят плоча, за да напомня къде е живял светецът. Динко води Михо и Стоян до мястото, разказва им за манастира “Свети Иван Рилски“ и че е ходил до последната пещера, в която светецът е живял.

“Тази земя е свята, благодаря на Господ, че съм тук”, кръсти се Динко.

Зрителите видяха как тримата пият от извора с жива вода и се качват до пещерата, вървейки по стъпките на светеца. В самата пещера Динко предлага да почистят и да сложат плочата до един голям камък.

“Длъжни сме като българи да я направим, защото ни е оставил завет как да се държим. Трябва да го почитаме. На такива места се зареждаш, усещаш кое е истинското. Защо налитаме на тези пари, все едно ще ги отнесем в гроба”, философства Стоян. Зарича се да доведе на място жена си и децата. Предстои фермерите да решат какво да напишат на плочата и следващата седмица да я поставят.

”Човек е жив с делата си”, предложи Финци. “Вечна слава и дълбок поклон”, предлага Динко, но според Юлияна това не е подходящо, защото в тази пещера Иван Рилски се усамотява, за да остане с Бога. Всички са съгласни, че трябва да се изпишат 3 изречения. В крайна сметка Юлияна съобщава финалното решение на групата:

„В тази пещера Свети Иван Рилски за пръв път търси уединение с Бог. Нека не забравяме светлия му път. Земята дава сили. Фермата 2.”