Първият извънреден дуел за място във „Фермата: Нов свят“ завърши с категорична победа и резултат от 10 на 0 за 30-годишния Иван Милин от отбора на чорбаджиите. Той извоюва право да остане в шоуто, след като се наложи в четири поредни битки на Арената над опонента си Тихомир Рангелов.

32-годишният шампион по културизъм не се справи с въпросите по българска история от Алманаха, както и със силовите игри, а в края на четвъртата битка се предаде и отказа да продължи състезанието. Това доведе до крайния резултат от 10 на 0 за Иван Милин, а победата му в дуела автоматично го направи и първият фермер на седмицата в отбора на чорбаджиите.

Дуелът за последната свободна позиция във „Фермата“ бе предизвикан от думите на Иван Милин по адрес на гей обществото в България. Вторият стартов епизод на най-гледаното риалити шоу у нас донесе и още една победа – признанието на негативно настроения Милин, че е сгрешил в преценката си и се извинява за обидите, които отправи към Тихомир.

„Трябваше да дойда във „Фермата“, за да разбера, че и между гейовете има разлика – както има лош човек и добър човек, така има добър гей и лош гей. Когато съм сгрешил, мога да си го призная“ - с тези думи победителят в дуела се обърна към участници и зрители. Той бе и първият фермер, който гласува „за“ връщането на Тихомир в шоуто, след като водещите Иван и Андрей съобщиха, че дават шанс на загубилия дуела да остане в стопанството на сиромасите. С гласуване „за“ и „против“, 19 участници подкрепиха оставането на Тихомир. Подобна развръзка се случва за първи път във „Фермата“.