В новия брой на предаването “Фолкмаратон” специални гости са сексимволът на поп-фолка, Фики и нежният глас на Родопите, Росица Пейчева.

Горещите новини за Фики са, че финализира работата по дебютния си албум, който до месец трябва да бъде на музикалния пазар. Певецът вдига завесата за новите песни, които ще включи в своя музикален проект. Той хвърля едно предизвикателство към своите фенове като анонсира най-новата си песен, която е композирал заедно със свой колега и която определя като новия си летен хит. От разговора с водещата Изабела Савова става ясно, че Фики е много романтичен и е роден мечтател. Певецът не оставя в тайна кои са новите му хобита и кой е неговия идол, от който се е учил. Специалният му поздрав за почитателите на “Фолкмаратон” е акапелно изпълнение на песента “Гергьовден”.



Другият гост в новия брой на предаването е обичаната народна певица Росица Пейчева, която бе член на почетното жури на 16 Национален музикален фолклорен конкурс “Орфееви таланти” – гр. Калофер. Тя ще разкаже за зареждащата положителна емоция от трите конкурсни дни и невероятните таланти сред 5000 участници. Ще станете свидетели и на новините за нейните нови родопски песни, които ще намерят място в престоящия й самостоятелен албум. Певицата ще разкаже и как минава един неин ден и защо обича да бродира гоблени.

И тя на свой ред няма да пропусне да подари на зрителите на телевизия “Планета” своя музикален поздрав с любимата си песен “Да знаеш майчо, да знаеш, каква съм мома загалил”.

Източник: Planeta.tv, снимки: Веселин Скерлев, Ивелина Сиракова