Фики Стораро за парите, допинга, задължителното гласуване, скандалите в Пайнер, за хотелиерските си мечти, бокса и за това, че не е ром в едно специално интервю:

- Да започнем с актуалната тема за бойкотите на наградите на Планета – наистина ли това е краят на Пайнер?

- Не е краят на Пайнер. Просто всеки се бори, нормално е да има конкуренция – има го във всяка професия.

- Галена бойкотира Преслава, а Константин – Вас, това не го ли приемате и за вид комплимент?

- Чак комплимент...

- И все пак има ли междузвездни войни във фолка?

- Мисля, че всички се уважаваме.

- Баща Ви е човекът, обявил и платил най-много данъци във фолка според продуцента му, а апартаментът на Азис се разпродава за покриване на дълг към данъчните, как коментирате тази тема?


- При мен проблеми няма. Всеки трябва да си плаща данъците, което нашето семейство винаги прави.

- Лили Иванова е обявила данъци върху годишен доход от 43 000 лева според медиите, а за Вас се говори, че изкарвате толкова на месец...

- Точно 43 000 не знам дали са на месец. Определено правя добри пари, явно изкарвам доста повече от Лили Иванова.



- И какво ги правите толкова много пари?

- Инвестирам в имоти в България. Това е, което остане от парите, защото всеки ни брои приходите, но какви са разходите? Един клип ми струва 15 000 – 18 000 лв. Отделно една песен, примерно на Кости, излиза 20 000 лв. Така че парите се наместват. Освен това, помагам на баба и дядо. А и на моите родители, ако се наложи. Те и досега доста ме контролират. Не пия, не пуша, не съм пройдоха. Сигурно най-много пари харча за дрехи, но в тази професия няма как да бъде иначе.

- По този повод, неотдавна в клуб на жълтите павета, който не е фолк, ми направи впечатление, че всеки втори или трети имитира Вашия имидж – такова чудо с имиджа на звезди не е било от 15 години с излизането на Руши и Каризма, как коментирате това?

- Радва ме, че съм пример за другите момчета. В един бутик бяха продали десетки бройки за ден, след като излязох с тяхно яке в клипа ми Бум.

- И вероятно сте първият човек от малцинствата, когото имитират така – значи сте изтрили границата, която винаги съществува заради предразсъдъците?

- Радвам се, аз съм от турски, не от ромски произход, както някои мислят. Гордея се, че съм роден в България.

- Актуална е в обществото темата за задължителното гласуване, Вие „давате ли гласа си” на избори?

- Да, и без закон гласувам задължително. Защото е важно да се гласува. Жалкото е, че не ми изглежда това да променя много нещата в България!

- А какво според Вас трябва да се промени?


- Да има повече работа. Но и хората, особено младите хора, повече да работят. Липсата на пари и на работа, независимо по каква причина, озлобява хората. И така се появява тази голяма агресия, която виждаме по новините. Нека да е ясно на хората – пари, без да правиш нищо, няма как да се изкарат.



- Като говорим за озлобяване, откъде дойде този конфликт, който имате с Галин?

- Трябва да има човек с кого да се бори. И двамата сме млади. А наградата Певец на годината съм си я заслужил.

- Едно време хората на изкуството са си обявявали дуели при такива спорове. Вие бихте ли го направили?

- Дуел с надпяване ли?

- Ако Вие трябваше да дадете наградата Певец на годината, кой щеше да я получи?

- Баща ми и Азис.

- Като споменавате баща си, той ли е мениджърът Ви?

- Не, имам си мениджър, не съм момчето на татко. Но ме съветва и много му благодаря за подкрепата.

- Вие тръгнахте с летящ старт и няма кой да Ви спре вече 2 години, но не Ви ли е малко страх какво ще се случва после?

- Не ме е страх, имам още много мечти да реализирам: да се кача на световна сцена, в световни класации. С упоритост и това ще стане. И с амбиция.

- Нямате ли мечти извън Вашия бизнес?


- Нямам. Но като проект за бизнес бих построил голям хотел в София. Ще има ресторант с жива музика и всички най-добри изпълнители ще сме там – музикален хотел. Но цял живот искам да се занимавам с музика.

- Накрая, още една много актуална тема в обществото, след като Мария Шарапова си призна употребата на допинг. Вие как се отнасяте към тези неща?

- „Против” допинга, „За” протеини и хранителни добавки, каквито използвам, „за” строг хранителен режим с много кардио и диета. „За” много труд и пот в залата. Освен на фитнес, ходя на бокс в Славия. Когато ме мързи да тичам цял час на пътеката, топя мазнини като правя час чувал. Як и мъжки спорт е, но харесвам също футбола и баскета.

Източник: slava.bg, сн.: Фейсбук