Фики печели всеки със своя глас и лъчезарна усмивка. Неслучайно певецът се превърна в един от любимите изпълнители на България, който доказа, че за един истински талант жанрови ограничения не съществуват, а напротив – всеки един стил разкрива различна страна от потенциала му. “Откакто се помня, пея и винаги съм мечтал да бъда на големите сцени, като моя баща. Радвам се, че това се случи – откровен е Фики в предаването “Търси се“ и допълва – В началото на моята кариера ми беше много трудно.

Имал съм доста тежки моменти и дори съм мислил да се откажа от музиката заради нападките и негативизма, които срещнах. Но в крайна сметка осъзнах, че те са част от нашата професия и трябва да ги приема”. Фики е категоричен, че когато човек е постоянен в която и да е област, когато мечтае силно, винаги постига успехите, които иска. До ден днешен самият той се определя като мечтател.

Благодарен е на Галена за това, че му е подала една много стабилна ръка на доста ранен етап от неговата кариера:
“Галена е уникален човек и талант. Всички можем да се учим от нейните успехи и да се надъхваме да бъдем като нея“, откровен е Фики. За изпълнителя най-важното нещо в живота е семейството му. Щастлив е, че е открил любовта в лицето на съпругата си, която го е дарила с прекрасен син:

“Те са моят живот. Мечтая да имат добро бъдеще, да са щастливи, а аз да ги закрилям“, казва Фики и не крие, че бащинството го е направило по-сериозен и по-отговорен. В бъдеще певецът си пожелава да има все повече успехи, мечтае за доста широка кариера, но най-вече за здраве - за себе си и семейството си.