Началото на есенните партита в Лондон е сред най-очакваните събития от сънародниците ни във Великобритания. Това е традиция от години, създадена от в. “Будилникъ”.

Тази година за уникалното парти в сърцето на Лондонското сити е избрана новата музикална звезда на телевизия “Планета” – Фики, съобщават от музикалния канал.

“Добре дошли в Лондон на 11 октомври, след летните емоции по плажовете на България и света! Купонът продължава при нас с пълна пара и след края на лятото идват горещите моменти с “Будилникъ парти” и Фики”, обяви инж. Емил Русанов, издател на в. “Будилникъ”.

За Фики това е първи самостоятелен концерт в Лондон, но не и първото му гостуване като изпълнител там. През лятото на 2012 г. певецът участва в откриването на Олимпийските игри в британската столица като част от Националния госпъл хор. Две седмици той бе в компанията на музиканти, университетски преподаватели и експерти, а впечатленията му от това време са само положителни.



“Атмосферата в Лондон е невероятна, хората са много сърдечни и знаят как да уважават таланта”, развълнуван сподели Фики. “През 2012 г. имах много срещи с преподаватели и музиканти от Кралската академия и още помня някои от съветите, които споделиха с мен тогава. Страшно се радвам, че тази есен отново ще бъда в Лондон, надявам се и българите в Англия да бъдат щастливи с песните, които ще им изпея…”.

След края на Националното турне “Планета Лято 2014” Фики си подари 10-дневна ваканция и отскочи до родния Шумен, за да се срещне с роднини и приятели. Но почивката за него вече свърши и в следващите седмици му предстоят доста музикални изяви в страната. Още този четвъртък той е очакван гост в Ахтопол, а след това и в други български градове.