Само преди дни фолкпевецът Фики откри с куп известни гости свой наргилебар в София. Той бил убеден, че все по-голямата привързаност на младите към този вид пушене и желанието им да са в крак с модата ще му гарантират добри приходи. Вложил доста пари в уютната обстановка и най-модерната техника в заведение в центъра на София, но черна котка му минала път.

С днешна дата изпълнителят е повече от притеснен заради мерките, които готвят властите, за да противостоят на вредния навик. Законодателите обмислят наргилетата да бъдат забранени в заведенията, точно както цигарите. Наргилето се оказва по-вредно дори от тях. Според експерти обемът дим, който се вдишва от 1 наргиле се равнява на около 100 изпушени цигари.


Водната лула, както още е известно наргилето, се състои от колба за течности, чашка за тютюн и тръбичка, в която тютюневият дим се смесва с парите. През тръбата човек всмуква парите на активното вещество и на изгорелия въглен. Доказано е, че този процес ускорява всички ефекти от пушенето- първоначално дори наргилето се е използвало за пушене на наркотици.
Фики засега не решил дали да се откаже от начинанието или просто да засили контрола на входа, така че малолетни да не влизат свободно и така да предизвикат проверки от страна на властите.