“Талантът е призвание и съдба, не можеш да избягаш от нея. Освен това смятам, че всяка професия си има своите добри и лоши страни, така че с каквото и да се захванеш, ще срещаш, както удовлетворение и сполука, така и негативизъм и проблеми. Аз обаче просто не си представям да се занимавам с друго, освен с музика”, откровено споделя Фики в свое интервю за в. “Шоу”.

Изпълнителят признава, че успехът, който постигна за кратко не е плод на случайност, а комбинация от талант, усилена работа и доза късмет.

“Най-вече може би и на това, че аз гледам много позитивно на живота и затова той ми отвръща със същото. Никога не тръгвам към нещо с идеята или страха, че може да се проваля. Затова нещата ми се получават. И с Божията помощ, разбира се“, не крие Фики.
Той издава, че на първо време подготвя поп-фолк парче на български език, но разразилата се полемика около Is This Love не биха го отказали да пее на английски или други езици.



“Хората, които наистина разбират от музика, оцениха тази песен. Наскоро се запознах с продуцент от Испания. Той беше поискал да се видим, разбрал за мен покрай Is This Love. Каза ми, че ако съм я бил пуснал там е щяла да стане хит със сигурност. В крайна сметка си стиснахме ръцете да работим заедно по един проект. Така че никога не знаеш кое какво ти носи в живота“, категоричен е Фики.