Филип Аврамов мечтае 6-месечната Рая да стане полиглот и затова я тренира още отсега, като й пее песнички на унгарски, полски.

"За да разбира същността на живота, трябва да знае много езици", категоричен е актьорът.

Бащинството е генералната промяна в живота му.

"Когато нещо се превърта при мен, то винаги е за добро. А това слънчице, което го има на тази земя, толкова ме радва", изповяда се Фицата в "Преди обед" по bTV.

Доскоро той не смеел дори да държи бебе в ръцете си и хич не се разбирал с деца.

"Но от 33-ата ми годишнина изведнъж те започнаха да ме гледат по друг начин, може би защото аз започнах да се отнасям с тях различно", разказва актьорът.

Аврамов присъствал на раждането на дъщеря си. Нямал много време за размисъл преди това.

Съпругата Милена му телефонирала, за да му съобщи, че ражда, и да го попита дали ще дойде. В шока обаче Фицата попитал: "Кога?". Жена му затворила телефона. Но актьорът успял да пристигне навреме. Наблюдавал всички манипулации и смята, че няма нищо страшно в раждането.

"Стига да не те е страх от кръв като Валери Йорданов", шегува се той и дори прерязал пъпната връв на дъщеря си.

Нощните забавления не присъстват в живота на Филип.

"Когато играеш в театъра или снимаш кино, трябва да си в кондиция. Излизам на дискотека само в чужбина и много рядко тук", обяснява Фицата. Сега се опитва всеки път да отменя Милена във всички грижи за бебето и дома.

"Това е моят живот", категоричен е той. Е, естествено, рядко се справя според критериите на жена му, но всичко е "голяма радост".

Сега Фицата чака с нетърпение следващия етап от живота - прохождането на дъщеря му, която преди ден се е изправила сама в кошарката за първи път. А що се отнася до бъдещите й ухажори - мотористите да стоят надалеч, защото Фицата не си играе.

Освен в представленията "Зад канала", той снима и в продължението на ситкома "Домашен арест".

"Да си зет на Татяна Лолова, е много хубаво. Тя е много позитивна, хубава жена, отлична актриса. За мен остава само да я следвам", обяснява Аврамов.

За ролята си на заврян зет е почерпил известен опит от познатите си в такава ситуация.

"Те са мирни и тихи хора. Както казва баща ми за тях: те мълчат като риби и любят като коне. За мен не е валидно да мълча, поне не в сериала", майтапи се актьорът.