Филип Киркоров яко е хлътнал по Албена Денкова.

Кралят на руската поп музика и световната шампионка по фигурно пързаляне участват заедно в най-рейтинговото шоу „Ледников период", което се излъчва всяка неделя по Първи канал на руската телевизия.

Киркоров е член на авторитетното жури, а Денкова е участник в проекта заедно с Максим Стависки. Двамата обаче имат отделни партньори, които са актьори, пише ''Всеки ден''. Албена танцува на леда с Пьотр Кислов, а Максим - с Катерина Шпица. Киркоров непрекъснато дава високи оценки на Денкова и я засипва с гръмки суперлативи. Тя и партньорът й са сред първите по бал, а в неделя вечерта тяхното изпълнение получи максимален брой точки от всички членове на журито.

Най-възхитен от Албена бе Филип Киркоров, който след края на изпълнението й почти се обясни в любов на българската фигуристка. Той бе видимо толкова запленен от нея, че поиска официално разрешение от колегите си от журито да говори на български. „Албена, като българин се гордея, че имам такава сънародничка. Ти си фантастична, страхотна", каза той, а очите му искряха както към никой друг участник в шоуто. Близки до популярния певец твърдят, че той си паднал по Денкова, защото й съчувствал, че Максим Стависки не й обръща достатъчно внимание.

Фигуристът, който преди 6 години предизвика тежка катастрофа, уби човек и прати младата Мануела Горсова в кома, пък си падал по своята партньорка в „Ледников период" Катерина Шпица, която е с 10 години по-малка от него. И от изпълненията им, и от съвместните им интервюта в шоуто с просто око се вижда, че двамата не са безразлични един към друг. Филип Киркоров пък бил впечатлен от стоицизма на Албена, която бе плътно до мъжа си по време на процеса срещу него и след това, негодувал, че Максим бил толкова хладен с Денкова.

Самият Киркоров преживя изключително мъчително раздялата си с първата си съпруга Алла Пугачова и влизал в положението на Албена, която е принудена да търпи забежките на мъжа си. От чиста симпатия Киркоров взел под крилото си фигуристката и тайно й изпращал цветя. Засега той не можел да разкрие чувствата си публично, тъй като можел да бъде заподозрян в конфликт на интереси като член на журито, който оценява Албена.