Филип Киркоров обвини жълтата преса, че го е превърнала в чудовище, но се извини на момичето, което нападна по време на репетиция в пристъп на гняв.

“Има явна агресивна кампания срещу мен. От мен направиха чудовище. Да, вдигнах ръка и нанесох обида, но не съм направил всичко, което ми приписват. За пореден път искам да се извиня на тези, на които съм причинил толкова неприятности, на момичето Марина Яблокова”, заяви Киркоров в ексклузивно интервю за предаването “Нека говорят” на руския Първи тв канал.

То беше излъчено в петък, но е дадено ден преди това от болничната стая в психиатричната клиника край Тел Авив. Киркоров постъпи там за кратко след избухването на скандала, пише в. "24 часа".

Пред журналиста роденият във Варна Филип направи нечувани досега признания. Певецът беше облечен в сини болнични дрехи и се разплака по време на разговора.

От една седмица кралят на руската поп музика е в епицентъра на скандал. Той беше обвинен от Яблокова, че я ударил в лицето и корема и й отправил неприлични обиди. Това станало на сцената на Големия кремълски дворец на репетиция преди фестивала “Златен грамофон”. Яблокова подаде жалба в съда като обяви, че след нападението на Киркоров имала синини по тялото. Версията на певеца обаче е друга. В интервюто той разказа, че обстановката по време на репетицията е била много напрегната. Той пеел в дует с чуждестранна певица. Срещу тях бил насочен прожектор, заради който не можели да работят.

“Виждам, че нещо на мен, перфекциониста, ми пречи да работя. Ситуацията е нервна, пее се на живо. И аз виждам преграда и се опитвам да я махна. И не виждам кой е пред мен - жена или мъж. И така ме понесе....не помня. Когато се свестих, всички ми казват, разказват, а аз не го усещам като нещо ужасно. А след това, когато започна цялата буря, разбрах и се запитах: Нима съм го направил аз, нима така съм постъпил. Веднага изпитах чувствоза вина, много голямо, и започнах да търся това момиче”, разказва Киркоров.

Син на българския арменец, певеца Бедрос Киркоров и рускинята Виктория Марковна, Филип казва, че е възпитаван да издига жената в култ, да я възприема като нещо божествено. Според Киркоров обаче той се е превърнал в заложник на професията си и нейната публичност.

“Станах заложник на професията си, на която съм дал целия си живот и която ме лиши от почивка. Състезавам се не за пари, това не е от значение. Не мога да живея без сцената, за мен тя е главното в живота ми”, казва в интервюто Киркоров.

Филип остана в израелската клиника три дни и вече отново е у дома в Москва. Лекарите в Тел Авив му поставиха диагноза: нервен срив на фона на силно физическо и емоционално изтощение вследствие на тежка депресия.

“Срамно и ужасно! Колкото повече мисля за това - не е човешко как всички се обърнаха срещу мен. Всички могат да попаднат в такава ситуациия, всички знаят какво е жълта преса”, казва още Киркоров в тв изповедта, докато от очите му се стичат сълзи.

Певецът обаче не остана сам. Футболистите от руския национален отбор Александър Кержаков, Игор Акинфеев, Владимир Бистров и Вячеслав Малафеев написаха открито писмо, в което го наричат добър и отзивчив човек. Бившата съпруга на Киркоров - примата на руската естрада

Алла Пугачова, също беше изненадана от съобщенията, че той има проблеми с психичното здраве. Тя отказа да коментира слуховете с думите :“Аз да не съм Киркоров?!”

През януари певецът имал намерение да се върне в Израел, за да премине курс на лечение в медицинския център “Шиба”.

От московската милиция съобщиха, че не виждат основание за възбуждане на съдебно дело срещу него. Случаят най-вероятно ще бъде обявен за битова свада. Адвокатите на Яблокова обаче са решили да не се отказват, защото тя не вярвала в искреността на извиненията му.