Филип Киркоров обяви война на родната имотна мафия, на която без малко не стана жертва неотдавна.

В началото на май варненската полиция разкри мошеническата схема и задържа организатора й, опитал да “прилапа” два апартамента на Филип Киркоров в луксозния хотел “Порт палас” в комплекс Слънчев ден.

Извършителят на наглото престъпление Пламен Маджуров все още е зад решетките, след като съдът му отказа по-лека мярка.

През 2007 г. Маджуров за кратко бил управител на фирмата “Филип Киркоров инвестмънт” ЕООД и си запазил оттогава пълномощно, подписано от певеца. С този документ той регистрирал промени в ръководството на дружеството и “назначил” за управител Даниел Иванов. Иванов продал на Маджуров двата апартамента, а сделката била изповядана от нотариус Янчо Несторов.

Схемата разкрил случайно на 5 май т.г. чичото на Филип - Гирагос Крикорян, който е истинският управител на “Филип Киркоров инвестмънт”. Той отишъл в НАП, а после и в Агенцията по вписванията по работа. Там го шокирали, че вече не е управител на дружеството. Освен това Крикорян разбрал, че на 3 май апартаментите на Филип са били предмет на покупко-продажба. Той веднага подал жалба в полицията и Маджуров бил арестуван.

Пред съда родният Остап Бендер се представи за елитен брокер на имоти. Заяви, че работел с клиенти от 5 държави и че управлявал активи за над 100 млн. лв. Твърдеше, че само за попзвездата Киркоров от различни сделки е спечелил от 3 до 5 млн. лв. и че подготвял нова сделка с имот в центъра на Варна. Съдът обаче не се хвана на приказките на Маджуров, срещу когото се води и друго дознание от ГДБОП за изнудване, и “елитният брокер” вместо спалня в луксозен апартамент получи нар в арестантска килия.

“Добре че чичо Хари на всеки три дни проверява какво става с фирмата ми. Макар че е на 70 г., той е бизнес главата на нашата фамилия. Негова е заслугата, че не можаха да ме измамят. Болно ми е, че заради тези хора са били в голям стрес близките ми - баща ми, чичо ми, баба ми, все хора на възраст. И аз бях притеснен”, сподели Филип Киркоров.