Кралят на руската поп музика Филип Киркоров ще изнесе концерт на 8 юни в зала 1 от 20:00 часа. Артистът ще представи най-новото си шоу „Я+R“ #Цвет Настроения. Мащабната продукция е дело на творческия двигател на „Цирк дю Солей“ - Франко Драгоне, известен не само с режисура на спектаклите на цирка, но и с бляскавото шоу на Селин Дион „А New Day“.

Концерт „Любими български песни“ на Вокална Група Мики Маус ви очаква на 8 юни от 11:00 ч. в кино „Люмиер Лидл“. В репертоара, който талантливите Мики Маусчета ви подготвят са включени едни от най-любимите български хитове. Ще чуете песни на Васил Найденов, Фамилия Тоника, Дони и Нети, Орлин Павлов, Графа и други. Билети за концерта ще можете да си закупите от касите на НДК.

Певицата Нета, която донесе победа за Израел в "Евровизия 2018" с парчето си Toy, ще участва в концерта на София Прайд на 8 юни. Нета ще се качи на сцената преди началото на шествието в 19:30 ч, а по-късно в същия ден ще изнесе концерт на покрива на сградата на „Уолтопия“ в Техпарк София. Събитието там е официалното афтър парти на Прайд и ще започне веднага след края на шествието, като ще бъде осигурен и безплатен транспорт, тръгващ от Паметника на Съветската армия.

Стара Загора е джаз столицата на България през последните дни. Тази година изданието е под мотото "Осем стъпки към безкрая на джаза" и в него участват Антони Дончев, световноизвестният саксофонист Рик Маргица, пианистката и певица Франческа Тандои, която неведнъж е възхвалявана от критици и колеги като изгряваща звезда и един от най-възхитителните млади таланти на европейската джаз сцена.


Световноизвестният артист Иво Димчев се завръща във Варна с нов концерт в сряда с песни, създадени през цялата му кариера като хореограф и изпълнител, както и от новия му музикален репертоар. Той предизвика сензация с участието си в британското музикално шоу “X Factor” и получи възможност да премине в следващите кръгове на състезанието, след като Роби Уилямс каза "Да"!

Пак във Варна, но на 7 юни меломаните ще могат да чуят големите хитове на двама легендарни музиканти-Рей Чарлз и Стиви Уондър, променили света на музиката. Кралският Концертгебау в Амстердам е единствената концертна зала в света, която поддържа джаз биг бенд заедно с класическия състав. Години наред джазовият ѝ оркестър e от най-добрите в Европа. Той постига международна известност с неповторимите си сътрудничества с първокласни солисти. Първото гостуване на Джазоркестъра на Концертгебау в България се организира съвместно от Международния театрален и Международния музикален фестивал „Варненско лято“ със специален концерт с американската дива на соул музиката Маделин Бел. Под диригентството на Роб Хорстинг те ще изпълнят аранжименти на големите хитове на две икони на R&B и поп музиката като Рей Чарлс и Стиви Уондър.

Меломаните ще бъдат сюрприйзирани и с поредното издание на BG Music Festival на 7 и 8 юни в Летния театър на Сандански с хедлайнери Криско, Дара, Murda Boyz, IVY, Монти и Петя Алекса. Събитието дава зелена светлина на новата вълна в БГ музиката и подкрепя младите автори и артисти. Третото издание на феста ще събере изпълнители с разнородни интереси и професии. Таканапример Boyanski е океански инженер и корабен проектант от Висшето военноморско училище, Theo пък е професионален волейболист, а Наталия Тенева е балерина с над 20-годишен опит. Има и специалист в IT технологиите – Richard, както и театрална актриса и солистка на Софийска филхармония в лицето на Mina. Madjuna пък е електротехник. При групите в конкурсната програма музикантите от „1stLine“ също са със специфични професии - здравен мениджър, колекционер на професионални аналогови плейъри от 80-те и 90-те години и маркетинг специалист.