Певецът Филип Киркоров ще запомни с лошо последното гостуване в родината си.

Варненският арменец изнесе няколко концерта в България, но успехът му не бе толкова категоричен, колкото в годините, когато бе съпруг на Алла Пугачова. Нашенската публика се поумори да слуша карнавалните му песни, а в залите му влизаха предимно летуващи у нас руснаци. 

Другата гадост, която Киркоров преживя, бе протестът срещу турнето му от български автори на песни. Творци като Иван Пеев и Живко Колев директно го обявиха, че трупа пари от продажби на техни песни в Русия.

Руската агенция за авторско право им превеждала смешни отчисления, а според създателите на хитове като "Джалма" и "Изповед" (изпълнявани от Киркоров) дисковете му се пласирали в тиражи, в пъти повече от заявените. Български автори умуват как да осъдят международната звезда.

Проблемите на Филип не спряха дотук. Певецът бе на път да загуби два апартамента във Варна заради некоректни строителни предпиемачи. Намесата на МВР, предизвикана от лична среща на приятелите му "Ритон" с Цветан Цветанов, ще помогне на певеца да разреши казуса.

За капак, изпълнителят имаше и здравословни проблеми. Той си ги навлече сам благодарение на лакомията си. Киркоров обожава българските кебапчета и се нахвърлил да яде до пренасита. В летните горещини обаче кахмата не била добре съхранявана и му навлякла стомашни неразположения. Констатацията на лекарите била - лека степен на натравяне.