Германският дизайнер Филип Плейн е загубил съдебната битка срещу Ferrari и е осъден да плати 300 000 евро като компенсация на италианския производител на автомобили, съобщава Carscoops.

Спорът между двете страни е от пролетта на 2018 година, когато Ferrari заведе дело срещу Плейн, заради това, че използва автомобил на марката в свое шоу, проведено в Милано година по рано. В представлението на дизайнера участваха и автомобили на Lamborghini и McLaren, но единствено от Ferrari изразиха недоволство.

Скандалът обаче избухна по късно, след като Плейн публикува в Instagram снимки на свой модел маратонки на фона на Ferrari 812 Superfast, което също е собственост на дизайнера. От Ferrari реагираха веднага и обвиниха германеца, че “опетнява репутацията” на автомобилната марка, тъй като на снимките имаше и доста разголени момичета.



“Подобни изяви представляват Ferrari като част от живот, който е напълно несъвместим с възприемането на марката, пише “Инвестор”. Причината са изпълнителите, които правят откровени сексуални намеци и използват автомобилите на Ferrari като реквизит по начин, който сам по себе си е неприятен”, се казва в иска на производителя на спортни коли.

ЕТО ГО ЕСТРАВАГАНТНОТО ИМЕНИЕ НА ФИЛИП ПЛЕЙН ЗА НАД $200 МИЛИОНА
Съдът в Милано прие доводите на Ferrari и нареди Плейн за плати обезщетение от 300 000 евро на компанията като компенсация, както и да възстанови адвокатските хонорари в размер на над 25 000 евро. Освен това, дизайнерът трябва да премахне от своя сайт, както и от платформите си в социалните мрежи всички снимки на модели на Ferrari. Той трябва да изтрие всички свои публикация, изобразяващи Ferrari, а ако сподели нови, ще плаща по 10 000 евро за всяка снимка или видео.

Веднага след решението на съда Плейн показа, че изобщо не му пука, като публикува в Instagram снимка на зеленото си 812 Superfast. Дизайнерът беше категоричен, че обжалва присъдата, като следващото изслушване по делото ще се състои през пролетта на 2021 година.

Плейн допълни, че е готов веднага да плати сумата, но само ако Ferrari я дари за благотворителност. Дизайнерът не пропусна да се заяде с производителя на спортни коли, като написа, че ако компанията влага същата енергия във Формула 1, сигурно ще спечели титлата.