Премиерата на филма „Да напуснеш Невърленд“, който разказва за двама мъже - предполагаеми жертви на сексуален тормоз от страна на Майкъл Джексън, обра овациите по време на кинофестивала „Сънданс“.

Зрителите аплодираха на крака 4-часовата лентата, чийто режисьор е Дан Рийд. На сцената излязоха и главните герои - Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък. Те признаха за претърпените насилия от страна на Краля на попа като възрастни, след неговата кончина през 2009 година, съобщава "Монитор".

Фенове на Джако празнуват 60-годишнината му

Четиричасовата кинотворба разказва за травмата, преживяна от двете деца. Уейд Робсън е бил насилван от Майкъл Джексън от 7 до 14-годишна възраст. Не по-завидна била участта и на Джеймс Сейфчък. Съдбите на двете деца се кръстосали с тази на Джако на върха на славата му в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. В лентата са включени и интервюта с майките на жертвите и с техните съпруги на по-късен етап от живота. Чува се и гласът на Майкъл Джексън чрез гласовите съобщения, оставени на Робсън, показани са и многобройни негови факсове до двете му жертви.

"Ние не можем да променим това, което ни се случи. Не можем да направим нищо и за Майкъл. Нещата бяха такива, каквито са!", заяви Робсън пред публиката в Парк сити. Сейфчък добави, че с Уейд не са получили пари, за да участват в документалния филм. Единствената им цел била техните истории да бъдат чути. Фондацията, управляваща наследството на Майкъл Джексън, остро осъди филма. Според нейните представители, Джако още приживе е бил подложен на линч от страна на жълтата преса, а сега убийството му продължава и след кончината му. Те обвиниха двете жертви, че са клетвоотстъпници, тъй като навремето под клетва били свидетелствали, че не са били насилвани от Джексън.