Официалната премиера на новия български филм „Маймуна“ завърши с бурни аплаузи, насълзени очи и усмивки.

След края на прожекцията, която събра любители на киното, журналисти и популярни лица, екипът на лентата получи поздравления за страхотната игра и множество позитивни отзиви.

„Изключителна история“, „топъл и силен филм“, „невероятна актьорска игра“, „искам да го гледам пак“, бяха само част от коментарите на присъстващите.

С филма „Маймуна“, който тръгва по кината на 30 септември, "Нова Броудкастинг Груп" поставя началото на подкрепата на поредица качествени български кино продукции.

В следващите месеци предстои разпространяването на още две български заглавия от „Лента“ в кината у нас.

Продуцент на филма „Маймуна” е "Спотлайт", лентата е подкрепена и от Национален филмов център.

„Във филма сблъскваме двете млади момичета със страха от смъртта, защото за мен любовта и обичта се доказват най-добре пред Края. Любовта за цял живот не се разбира в деня на сватбата, а в деня на смъртта – тогава тя добива стойност – казва режисьорът и сценарист на „Маймуна“ Димитър Коцев - Шошо. „Предизвикателството за нас беше да представим трудностите на двете сестри не като нещо тежко и угнетяващо, а като нещо позитивно, от което те израстват, защото са такива, каквито са, и знаят как да се справят“, допълва той.

Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев са част от звездния състав на „Маймуна". Голямото откритие на режисьора са младите актриси, на които той поверява главните роли на сестрите Мая и Ива. С „Маймуна" Александра Костова и Радина Боршош правят изключителен дебют в голямото кино.