Финалистка в конкурса „Мис Русия” пристига в България с Кубанския казашки хор, който ще изнесе концерти у нас след броени дни. Тя е най-младият солист в хора и едва на 19-години. Казва се Елизавета Задорожная и е сред най-красивите жени в Русия. Тя представляваше град Краснодар в конкурса „Мис Русия 2019”, чийто финал се проведе през април. Сексапилната брюнетка споделя, че държала в тайна от колегите си в хора участието си в конкурса за красота.

Споделила само на ръководителя на музикалния състав проф. Виктор Захарченко, който празнува тази година своя 81-и рожден ден. Красавицата е учила в музикално училище и е работила като модел, но за първи път се пробва в конкурс по красота.
И макар че не се класира във финалната тройка от хубавици, Елизавета като магнит привлича мъжките погледи, не само с визията си, но и с гласа си. Почитателите на музиката ще могат да се насладят на изпълнението на Кубанския хор в пет града в България. Те ще гастролират на 18 юни в София, на 19 юни във Велико Търново, на 20 юни във Варна, на 21 юни в Бургас и на 22 юни в Пловдив.

Кубанският казашки хор е на 208 години. Основан е през 1811 г. в Екатеринодар още по царско време. Така се превръща в най-стария хор, който продължава да съществува и до днес. Създаден е първоначално като църковен хор, който изпълнява православни песнопения. Хористите до един са православни християни, което е едно от условията да бъдат част от състава му. Самият ръководител Захарченко казва: „Моите музиканти и талантливите певци и са ми изпратени от самия Господ Бог”. Ансамбълат се състои от 250 души. В България ще пристигне в пълния си блясък – в състав от 120 души – певци, танцьори, музиканти и всички солисти.