Екипът на "Под прикритие" е вече готов с финала на третия сезон.

Продуцентът Димитър Митовски и актьорът Мариан Вълев застанаха пред камерата на БНТ, за да разкажат как обясняват успеха на хитовия сериал-

"Успешните филми в Холивуд са едва 10 процента, тоест на всеки 10 – 9 са неуспешни. Формула няма, но съм сигуране, че трябва много талант", обясни Митовски.  Според Мариан Вълев, който играе обичания мафиот Куката, правила няма.

Единственото  простичко и логично обяснение е, че целият екип работи с огромна любов.

"Да си призная все още треперя, когато взимам следващия сценарий и го чакам с нетърпение – обясни Вълев. - Няма правила в това дали ще е успешен един сериал. Обичаш ли това, което правиш, даваш ли всичко от себе си, се получават нещата и на финала само зрителят може да каже."

"Няма обяснение как един герой става култов", каза още Димитър Митовски. Режисьорът, сценарист и продуцент на куп успешни бг сериали като "Стъклен дом" и "Революция Z" обясни, че изграждат образа като стена, тухла по тухла. Сценарият служи за база, после почва градеж. Самият Мариан обаче също внася свои елементи в образа.

"Чуя ли, че някой режисьор или продуцент каже, че актьорът е пионка и лесно заменяем, повече нямам разговор с него", призна Вълев. Той сподели, че трудно излиза  от образите на героите.

"Сигурно, когато нещата стигнат своя край, ще ми е трудно да се измъкна и да почна да правя нещо ново", заяви още той.

Митовски разказа още, че докато развиваме образа на Куката, винаги имат идеята, че е добър гангстер, макар да са наясно, че в живота случаят не е такъв. Мариан пък не скри, че в реалността се познава с човек от типа на Куката, дори са приятели. Актьорът го наблюдавал, защото му бил интересен като реакции.

"Не екшънът е важен в сериала, не заради това го гледат,  а по-скоро характерите", обобщава Митовски манията на зрителите да следят "Под прикритие".

"Между Куката и Мариан общата точка е емоционалността", допълни Вълев.