Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е отхвърлил предложението да подпише с гигантите на Серия А, тъй като е предпочел да остане във Фулъм.

Бербо е избрал да отиде при бившият си треньор Мартин Йол на "Крейвън Котидж". Бербо игра под наставничеството на Йол във времето, когато холандецът беше в Тотнъм и изглежда, че сега българинът ще се върне при него в Лондон, след като напусне "Олд Трафорд".

"Свързахме се с Манчестър Юнайтед около 17:00 часа в сряда, когато разбрахме, че Бербатов е отказал на Фиорентина. След това се свързахме с агента на играча и той ни каза, че Бербатов има предложение от бившия си мениджър да отиде във Фулъм. Веднага се свързахме и с играча, който все пак пожела да чуе предложението ни, но даде категорично негативен отговор. Бербатов иска да остане в Англия заради семейството си. Това е въпрос на житейски избор, а не на пари. Той е бил в Мюнхен, защото съпругата му е родена в Мюнхен", каза Марота, цитира lifestyle.bg.

От своя страна Фиорентина също публикуваха официално съобщение на сайта си, което гласи: "Фиорентина обявява, че трансферът на Димитър Бербатов пропадна окончателно, независимо споразумението с Манчестър Юнайтед и вербалното споразумение с играча за личните му условия. Играчът и агентът му имаха платени билети до Флоренция, осигурени от клуба, но те така и не дойдоха в града. По повод предложенията от други клубове, това беше неспортсменско, а колкото до играча, независимо от качествата му като футболист, се радваме, че не дойде във Фиорентина. Той не заслужава нашия град, не заслужава да носи екипа ни и да представя ценностите ни".