Зрителите на “Бащино огнище” ще се срещнат с народния дует Калина и Невена.

Талантливите млади изпълнителки представят първия си фолклорен албум в музикална компания “Пайнер” със заглавие “Фолклорна магия”. Песните са от различни фолклорни области на страната и имат свои телевизионни версии.

“С този албум ние сбъднахме една своя детска мечта - разказва Невена - За нас и нашите семейства това е една огромна радост и гордост, тъй като ние от съвсем малки пеем, занимаваме се с български фолклор и в този албум успяхме да съберем всичко, което сме научили. Оформихме го като една фолклорна магия, каквото е й неговото заглавие.”

В разговора се включва и Калина, за да сподели радостния факт, че на техните концерти присъстват и много млади хора:



“Нашата идея е да поднасяме българския фолклор по съвременен начин и да въздействаме на по-младото поколение, да заобича народната музика и да я слуша.”

В рубриката “От моето детство” тази седмица гостува Ангелина Милева, за която обичта към народната музика се е превърнала в професия:

“Песните от моето детство бяха българските народни песни. Още от дете съм влюбена в българската народна музика. Вечер пред нашата къща се събираха възрастни хора и аз им изнасях концерти. Така се забавляваха всички. Първата песен, която научих в моето детство беше “Пиленце пее, мамо ма”. С нея участвах на един конкурс и спечелих трета награда. Така и до ден днешен нося в сърцето си народните песни!”