Фолкпевицата Ванеса оцеля по чудо при пожар, научи "България Днес".

Драмата от взривове, пукотевица и неконтролируем огън се разиграла по време на заснемането на последния клип на изпълнителката.

Идеята била във видеото към песента "Мога да си позволя" да има избухващи телефони и горящи дрехи, което впоследствие се оказало не чак толкова добро решение, тъй като нещата излезли извън контрол.

Още в началото на снимачния процес специалист сапьор заложил взривни вещества в апаратите. Избухнали общо 5 телефона, като при два от тях взривовете били толкова силни, че екипът трябвало да се прикрие, защото се разхвърчали "шрапнели" във всички посоки. Един за малко щял да счупи обектива на камерата.

"Много се уплаших, защото в един момент не знаех какво се случва. Нямах идея дали няма да ме уцели някой "шрапнел" и мен. В тези моменти се молех всичко да се размине и да можем да продължим нормално работата си", разказа пред "България Днес"

Ванеса, която още си спомня с потрес за драматичната случка на снимачната площадка.

За неин ужас положението се влошило още повече. По план в клипа трябвало да има и горящи дрехи, но ситуацията буквално излязла извън контрол. От запалена риза, която трябвало да придаде още по-голям екшън на клипа, пламъците скорострелно се разпространили. Масата за гладене, ютията и част от реквизита и били унищожени за няколко минути.



"В един момент се оказах обградена в пламъци и започнах да си мисля страшни неща. Огънят запали и моите дрехи и се наложи хора от екипа да ме гасят, за да не се стигне до големи неприятности. Много съм щастлива, че нищо фатално не се случи. От няколко години се занимавам със снимането на клипове, но подобно нещо не бях преживявала. Радвам се, че всичко приключи успешно и без никакви сериозни поражения", каза още Ванеса.

"Това е песен за всички жени, които дават много от себе си в една връзка, но не получават нищо в замяна. Жените сме силни. Нищо че се водим "нежния пол" - можем и трябва да сложим край, когато нещо не ни удовлетворява. Исках да има много настроение в клипа, много цветове - все пак става дума за късане с миналото, за свобода и независимост. С продуцента ми Виктор Касъмов обсъдихме моите желания за видеото и неговите предложения и се получи страхотна комбинация", обясни идеята на проекта си фолкпевицата.

Снимките на видеоклипа продължили убийствено дълго - над 15 часа, като за това време изпълнителката сменила 11 визии. Въпреки опасностите по време на работния процес изпълнителката от каталога на "Ара мюзик" и снимачният екип успели да заснемат всички предварителни идеи, без реално да има сериозно пострадали хора.