Ашли е фолкпевица за пример! Хитовата изпълнителка стана учителка на деца, на които разказва за творчеството на Моцарт, Шопен и Бетовен. Това разкри самата тя пред "България Днес".

Вече повече от 2 месеца изпълнителката е преподавателка по музика на ученици от 1 до 8 клас в столичното 51-о СОУ "Елисавета Багряна". "В началото ми беше много натоварващо и трудно да се справям с дисциплината. От 1 до 4 клас всички деца ме слушаха внимателно, но в горните класове бяха по-емоционални. Постепенно свикнах с обстановката и успях да наложа ред", сподели сексапилната изпълнителка.

Едно от момичетата, на които чалгарката преподава, веднага я познало и изведнъж интересът към новата учителка нараснал изключително.



"В началото децата ми казаха, че не слушат попфолк, но скоро след това вече знаеха всичките ми песни. Започнаха все по-често да ме питат за професията ми и им обещавах да им разказвам в края на часа, ако са послушни. В уроците наблягам на българския фолклор, за да се запознаят с красотата на музиката ни. На по-големите пък преподавам за класическите музиканти", казва Ашли.

Красавицата се дипломира с профил музикална педагогика - поп и джаз пеене, в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и в момента кара своята учебна практика.



Ашли признава, че понякога й е трудно да съчетава професионалните си ангажименти и работата като учителка. "Случва ми се да имам участие през нощта, прибирам се да поспя за 1-2 часа и отивам в училището. Има моменти, в които усещам голяма умора, но усмихнатите лица на децата ме зареждат и ми дават сили да продължа", заяви с удовлетворение фолкпевицата. Тя сподели, че останалите учители са я приели много добре в колектива и са й се доверили в развиването на музикалната култура на малчуганите. Те дори й позволили сама да си избере място в учителската стая.

Ашли станала част и от патронния празник на 51-о СОУ. Събитието по случай 123 години от раждането на именитата поетеса Елисавета Багряна се осъществило на три сцени, като за хореографията на първокласниците отговаряла младата надежда на попфолка. Докато тя изпълнявала народната песен "Цъфнало е цвеке шарено", малчуганите разигравали спектакъл по текста на парчето.

След края на представлението учителката получила много комплименти от родителите, а някои майки дори записали своите малчугани на частни уроци по народно пеене при нея.