Музикантите от супергрупата Фондацията, които в понеделник вечер (13 юни) ще поднесат поредното музикално бижу, този път в парка на Военната Академия, ще приемат ролята на орисници за бъдещето една влюбена двойка, техни фенове.

“Какво по-хубаво от това - българската музика да събира хората и да създава семейства”, усмихва се Дони, който сам получи предложението си за брак преди години именно “от сцената”. Дали е мода или пък е от сезона, но само преди няколко седмици по време “Секс, наркотици и рокендрол” с участието на Дони, Коцето-Калки и Ивайло Христов, която постановка гостите на “София Моно” ще видят тази събота (11 юни), друга млада двойка пое по пътя на семейния живот, от сцената.

Музикантите от Фондацията, които съвсем скоро издадоха и книга с първото си CD готвят и други изненади за гостите си. На 13 юни, петима късметлии от публиката ще получат специален подарък от Фондацията – книгата-албум с автографи на петимата музиканти. Тези, които пък нямат късмета да я спечелят - ще мога да си я закупят на място.

Билетите за всички събития в програмата на “ Сoфия Моно” са в продажба и са с цени между 10 и 50 лв за билет. Те могат да се закупят ексклузивно от мрежата на Ticketportal.bg, а също и от Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец", магазини Office1Superstore, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV, На Тъмно.



Ето какво още предстои в ПРОГРАМАТА на “София Моно”:

На 7 юни ще се потопим в магията на седмото изкуство в специална кино вечер с кино шедьовъра “ЗАКУСКА В ТИФАНИ”. В главната роля ще видим изключителната Одри Хепбърн, а една от най-великите филмови адаптации на всички времена е по мотиви от емблематичната новела на Труман Капоти “ЗАКУСКА В ТИФАНИ”.

На 8 юни следва един от най-забавните авторски моноспектакли – “Живак”. Изигран повече от 100 пъти на сцена „Живак“ представя житейската история на един объркан българин, бягащ от родното под формата на лудешко препускане през бита, което се оказва доста смешно, особено ако на сцената е Димитър Живков. Авторът и единствен актьор в спектакъла не случайно има “Аскеер” от 2013 г. за изгряваща звезда.

Датата 9 юни е запазена за любимецът на публиката - Камен Донев и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета”.

На 10 юни една от най-интересните, атрактивни и актуални европейски банди – Kadebostany идва за първия си концерт у нас. Швейцарците ще представят чисто новото си шоу и албум “Soldiers Of Love”, който българските музикални ценители ще видят и чуят пред премиерно. Това ще бъде първият международен концерт на това място в рамките на “София Моно”.

На 11 юни ни очаква незабравима среща с Ивайло Христов, Коцето-Калки и Дони в “Секс, наркотици и рокенрол”, като част от европейското турне на 23 годишния спектакъл. За първи път в България, в рамките на “София Моно” зрителите ще видят пътуващия unplugged вариант на спектакъла, който обикаля света. С нови песни и ситуации, това е и най-дълголетното представление у нас.

На 12 юни други любими актьори - Христо Шопов и Лилия Маравиля ще увлекат публиката в страстно приключение из необятните лабиринти на човешката душа в пиесата “ДОГОДИНА ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ” от Бърнард Слейд. Актьори със забележителен талант и респектираща кариера, ще представят майсторска интерпретация на постановката, под режисурата на Георги Михалков.

Последната вечер на фестивала - 13 юни, ще бъде много приятно-музикална с бутиков концерт на Фондацията. С добавени вечни песни в репертоара си, които ще изпълнят за първи път заедно - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчко Николов и Венко Поромански ще изнесат и последния концерт на групата за сезона.

Единствен по рода си, с уникална атмосфера и с чудесна театрална програма фестивалът "София Моно” 2016 е сред най-ярките акценти в културния живот на столицата. Организатори са Артишок и Столична община.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.