В събота, 18-ти октомври, с форума „Това не е краят на протестиращия човек…” приключва първото издание на фестивала ФотоФабрика.

Акцентът на събитието е поставен върху фотожурналистиката – логично продължение на две ключови за ФотоФабрика събития: изложбата „Протестиращият човек” с репортажни кадри от цял свят на три телеграфни агенции и конкурса Фото Финиш, в който български фотографи и любители документираха „Улицата и нейните състояния”.

Форумът „Това не е краят на протестиращия човек…” ще се проведе в Betahaus на ул. „Крум Попов" № 56-58 между 16:00 до 19:00 часа. Организатори на събитието са фестивалът за фотографско изкуство ФотоФабрика и Нов Български Университет, партньор на първото му издание тази година.

Форумът поставя акцент върху фотожурналистиката и ще представи галерия със снимки от българските протести, ще започне с кратки лекции и ще завърши с отворена дискусия. Заместник-директорът на регионалното бюро на АФП във Виена, което управлява дейността на кореспондентските бюра в Австрия, Унгария, Словения и България, Филип Шваб, ще говори за начините, по които се прави журналистика в една световна агенция и за партньорството с агенциите конкуренти Ройтерс и ДПА, както и - не на последно място - за съвместната им работа по един общ проект, реализиран в България тази есен - изложбата “Протестиращият човек”.

Форумът ще открие журналистката Еми Барух - ръководител на Фондация ФотоФабрика; 10 минутни лекции ще изнесат журналистът Иван Бедров, фоторепортерите Ладислав Цветков и Тихомира Методиева и социалният антрополог и фоторепортер Васил Гарнизов.

Събитието ще бъде със свободен достъп и съвсем в стила на ФотоФабрика ще търси диалог с публиката - този път за връзките между образите и смисъла им, между думите и посланията, които те носят.

Снимка: Ладислав Цветков